על מינה פארן מאמרים צור קשר
צמחי מרפא
חומרי המרפא (מטבוליטים משניים) בצמחים
מחלות ודרכי הטיפול בהן
נושאים כללים
דובדבן ברבדוס - Malpighia glabra - דובדבן ברבדוס - Malpighia glabra
>>גרסת הדפסה
דובדבן ברבדוס - Malpighia glabra
 עודכן ב: 31.10.11
 
שם אנגלי: Acerola
שם עברי:  דודדבן ברבדוס
משפחה: מלפיגיים, Malpigiaceae
חלקי צמח בשימוש: פרי
תאור הצמח: האסרולה הוא עץ שמקורו באיים הקריביים. הוא התפשט לאמריקה הדרומית והמרכזית, למקסיקו וטקסס.
האסרולה הוא עץ קטן בגובה עד 3 מ', ירוק-עד. הפריחה בצבע ורוד-אדום. הפרי הוא ענבה בעל ציפה מבריקה. הפרי הבשל אדום. טעמו חמוץ עד מתוק. הוא מכיל 2-3 זרעים קטנים וקשים.
מרכיבים: חומצה אסקורבית 1-4.5%ויטמין A, ריבופלאבין, ניאצין
מינרלים, כגון, גופרית, אשלגן, חומצה מאלית, סידן
סוכרים, כגון, דקסטרוז, סוכרוז, פרוקטוז
שימוש כמזון: הפרי משמש כפרי מאכל באמריקה הדרומית. מרבים להכין ממנו מיצים, ומשתמשים בו כמקור לויטמין C בתזונה.
ערך תזונתי: 32 קלוריות ל-100 ג'.