דרישת שלום מעל עלים,

מזג האוויר מביא לנו יבולים מעולים, ואתם מרוויחים!

מבצעי מרץ 2019 

 

למי שלא התעדכן, נשמח לספר לכם על הכורכום של על עלים...

מאז 1986, "על עלים – מרכז לצמחי מרפא" במושב ציפורי מציעה לשוק הטבעוני והכללי בישראל צמחי מרפא ותבלינים מגידול אורגני במושב ציפורי.  אנחנו מגדלים מעל 250 מינים בישראל, ומשלימים עוד מיני צמחים רבים ביבוא מרחבי העולם.

 

"על עלים" היא חלוצת גידול הכורכום האורגני בישראל, משנת 2013.  החגיגה הכתומה נמשכת, ו בימים אלה אנחנו מציעים שלושה טיפוסים של שורש כורכום אורגני טרי

1. "מיקה" - צבע כתום זוהר, טעם מתוק, ארומתי ו"כורכומי" במידה מועטה, קליפה דקה ואדמדמה. מתאים לאכילה כטרי, לחליטות ולבישול. מגיע באריזה: בקופסאות 200 גרם ובתפזורת.

2. "איתמר" – צבעו כתום עז,  מתיקות מתונה, טעם כורכום אופייני במידה בינונית, קליפה חומה-בהירה. מתאים לאכילה טרי, לחליטות ולבישול. מגיע באריזה: בקופסאות 200 גרם ובתפזורת.

3. "שמשון" – צבע צהוב חיוור עד בז', קליפה צהבהבה, מרירות במידה מתונה, מתאים לבישול ולתיבול. מגיע באריזה: בתפזורת, במשקל. 

הכורכום (שם בוטני: Curcuma longa, באנגלית: Turmeric) הוא גידול של אקלים טרופי/סוב-טרופי, ממשפחת הזנגביל (ג'ינג'ר). במהלך הגידול, הצמח יוצר קנה שורש מעובה אשר משמש את הצמח לאגירת חומרי תשמורת והגנה, ואת האדם כמזון, כתבלין ותרופה טבעית, מזה אלפי שנים. קנה השורש צובר במהלך עונת הגידול את הרכיבים הפעילים הבריאותיים, בעיקר ידוע מביניהם הכורכומין, אשר פעולתו הוכחה ביחס למגוון גדול של בעיות רפואיות: כמונע ומפחית דלקות, כחומר נוגד סרטן, משכך כאב, מרפא ומחדש את העור, ועוד.

השימוש המקובל והידוע בישראל עד לפני מספר שנים היה באבקת השורש היבש בלבד, כתבלין. מאז פרסום המחקרים המדעיים הרבים בדבר התועלת הבריאותית משורש הכורכום, עלה מאוד הביקוש לצמח, והשימוש בו הפך להיות רחב כתוסף תזונה וכתרופה ממקור טבעי. הכורכום הטרי מאפשר שילובו במזון ובמשקה, לצריכה יומיומית! הכורכום הטרי זמין היום גם בחנויות התבלינים, בבתי הטבע, ובמרכולים.

זני הכורכום השונים נבדלים זה מזה ביבול השורשים, בטעמם ובצורתם.

מוזמנים ליצור קשר ולקבל משלוח הביתה
(הכורכום עמיד במשלוח ובאחסון ללא קירור, גם למספר שבועות וחודשים! ניתן לשמור בקירור לצריכה במהלך חודשי קיץ).

 הצוות שלכם בעל עלים