"על עלים" היא יצרן מזון מאושר על ידי משרד הבריאות ומוסמך על ידי מכון התקנים לתקני ISO2002 ו HACCP. המפעל עומד גם בדרישות GMP (תנאי ייצור נאותים) לחמרי גלם המשמשים לייצור תוספי תזונה. תהליכי הייצור במפעל כוללים: ייבוש הצמחים המגיעים מהשדה, הפרדה וניקיון של חלקי הצמח, גריסה, טחינה או ערבוב – לפי הצורך, ואריזה.
הצמחים נמכרים לאחר ייבוש, אשר מתבצע במתקנים ייעודיים. כל אצוות ייצור נבדקת לדרגת היובש הנדרשת. הצמחים היבשים מאוחסנים בתנאי אחסון נאותים, במשך כל השנה. צמחים יבשים יהיו ראויים לשימוש במשך 18 חודשים לפחות לאחר הייצור. מחלקת בקרת איכות אמונה על דיגום חומרי הגלם והעברת הדגימות באופן סדיר לבדיקות מעבדה, כדי לוודא עמידה בתקנים. עובדי המפעל מקבלים הדרכות שוטפות בדבר בקרת איכות המוצרים ובטיחות בעבודתם.
אריזות הצמחים הן ביחידות של 50, 250, 500 ו-1000 גרם. לקוחות סיטונאיים יכולים לקבל אריזות גדולות יותר.
"על עלים" פועלת להרחבת מגוון המוצרים האורגניים המיובאים לישראל. מוצרים אורגניים המיובאים מחו"ל מאושרים ומפוקחים ע"י ארגוני הפיקוח הבינלאומיים. "על עלים" חברה בארגון לחקלאות ביולוגית-אורגנית בישראל מזה כ- 25 שנה. ארגון זה חבר ב IFOAM, הפדרציה הבינלאומית של היצרנים האורגניים.
"על עלים" תומכת בעיל"ם, העמותה הישראלית לצמחי מרפא (קישור), אשר פרץ גן היה בין מייסדיה ושימש כיו"ר הועד המנהל שלה במשך שנים רבות. בנוסף, "על עלים" תומכת בארגונים מקצועיים בינלאומיים שונים, כגון American Botanical Council.