מלפפון – Cucumber

מלפפון – Cucumber

מאת: ד"ר מינה פארן
שם עברי: מלפפון
משפחה: דלועיים, Cucrbitaceae 
הערך הרפואי של המלפפון לפי הרפואה הסינית טבע הצמח: צונן
טעם: מתוק מנקה, משחרר את הגוף מרעלנים, מסייע לדה- טוקסיפיקציהמועיל ללב, לטחול וללבלבמוסיף לחות למעי הגסמוסיף לחות לריאות, עוזר במיוחד לאנשים שחיים במקומות חמים ויבשיםמועיל לעור בשימוש חיצוני. ניתן להשתמש בו כמיץ שסוחטים מהמלפפון או כמסיכה עם פרוסות דקות.עוזר לעיכול, במיוחד כשהוא כבוש במלח.מועיל לעיניים בשימוש חיצוני. במקרים של דלקת, נפיחות או יובש בעיניים מניחים פרוסות דקות של מלפפון על העיניים.שימוש חיצוני במלפפון מומלץ בכל מקרה של דלקת, אודם ונפיחות על העור. למלפפון יש תגובה אלקלית והוא מסייע במקרים של עודף חומציות 
מרכיבים: המלפפון מכיל כ-96% מיםמינרלים: מגנזיום, אשלגן, צורן, גפרית, מוליבדןהקליפה עשירה בויטמין A. 
התוויות: שימוש במלפפון מועיל במקרים של עודף חומציות, יתר לחץ דם, המיץ הוא דיורטי ומועיל במקרים של עצירת שתן, כסיוע לטיפול באולקוס 
שימוש חיצוני: לשטיפות עיניים במקרים של עכירות,  אודם ונפיחות בעינייםלהקלה על אקסמה, פסוריאזיס, אקנה, פצעים דלקתייםלכוויות שמש- למרוח בעדינות מיץ מהמלפפון מומלץ לשטוף את המלפפון היטב ולהשתמש בקליפה בשימוש פנימי וחיצוני

מקורות

 Dr. G. Eichenauer Cucumber Nutrition. 

http://www.holistic-medicine-works.com-nutrition.html

אהבתם את המאמר?

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד