תות לבן – Morus alba

תות לבן – Morus alba

מאת: ד"ר מינה פארן
שם בסינית:Sang Ye
שם בעברית : תות לבן
משפחה: תותיים – Moraceae
חלקי צמח בשימוש: עלים, פירות, שורש
תכונות: מתוק, מריר, קר
מרידיאן היעד: ריאות, כבד.
מרכיבים:  פלבנואידים ונגזרותיהם – מורין, דיהידרו- מורין, malberrin,   maclurin, רוטין, איזוקורצטיןScopoletin, scopolinחומצות אמינו, אדנין, כוליןחומצות פנוליות: פומרית, כלורוגנית
פעילות: מוריד חום, מרגיע את הכבד, משפר את הראייה, מקרר
רפואה מסורתית: מפזר חום ורוח מהריאותמנקה את הכבד, עוזר לצלילות הראייה.מקרר את הדם, עוצר דימומים
התוויות: חום, כאב ראש ושיעול שמקורם בפגיעה ע"י רוח חמה, נפיחות בגרון, נפיחות וכאב בעיניים, כאב גרוןחום ויובש של הריאות עם שיעול יבש, יובש בגרון ובאף,יובש בריאות עם ליחה צהובה עבהתופעות של סטגנציה של הכבד עם עינייםאדומות, דומעות, כואבות, או נקודות לפני העין,חוסר ב- yin של הכבד המתבטא בסחרחורת.שימוש חיצוני: שטיפה של העיניים עם מירתח מהעלים  במקרים של אודם וכאב בעיניים
מינון: 5-15ג' ליוםהשורש של עץ התות משמש כנוגד שיעול ומכייח במקרים של ברונכיט, אסתמה ושיעול.
בטיחות: הצמח חסר רעילות

מקורות
Bensky D. Gamble A. Chinese Herbal Medicine Materia Medica 9th printing, 1986 Seattle Washington.Morus alba

אהבתם את המאמר?

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד