תגובות מ-Herbal Hall לשפעת

תגובות מ-Herbal Hall לשפעת

מאת: ד"ר מינה פארן

בתשובה לשאלה מה סיבת המוות במקרים של שפעת, הועלתה ההצעה שהסיבה היא התפרצות של ציטוקינים. הסימן הראשון להתפרצות כזאת הוא חום גבוה, נפיחות, אודם, תשישות ובחילה.

התפרצות של ציטוקינים

כאשר מערכת החיסון נלחמת בפתוגנים, הציטוקינים שולחים אותות לתאים, כגון, תאי T-לימפוציטים ומקרופאגים, ומסמנים להם שהם צריכים לנוע אל מקום הזיהום. בנוסף, הציטוקינים משפעלים את התאים האלה, וממריצים אותם לייצר עוד ציטוקינים. בדרך כלל התהליך מבוקר ומווסת, אבל ישנם מקרים שהתהליך יוצא מוויסות ותאים רבים הקשורים למערכת החיסון משופעלים במקום אחד (1) יתכן שהסיבה לכך היא תגובה מוגזמת של מערכת החיסון כשהיא פוגשת פולש פתוגני אלים. התפרצות של ציטוקינים עלולה לגרום נזק רב לאיברים ולרקמות. אם התפרצות של ציטוקינים מתרחשת בריאות, לדוגמה, זה יגרום להצטברות של נוזלים ושל מקרופאגים ולחסימת דרכי האוויר. התוצאה עלולה להיות מוות.

בהתפרצות של ציטוקינים יש ביטוי לפעילות עוצמתית ואלימה של מערכת החיסון. משתחררים בפעילת כזאת יותר מ-150 מתווכי דלקת,כגון, ציטוקינים, רדיקלים חופשיים ופקטורים הקשורים לקרישת הדם.בין המתווכים יהיו כאלה המגבירים דלקת, כגון, tumor necrosis factor-alpha, אינטרלויקין 1 ואינטרלויקין 6. ציטוקינים אחרים הם מעכבי דלקת. כולם יהיו ברמה גבוהה בסרום (1).התפרצות של ציטוקינים עלולה להופיע במחלות זיהומיות ובלתי זיהומיות, כגון, בדחיית שתל, במחלות המתבטאות בקוצר נשימה, בספסיס, שפעת העופות, אבעבועות שחורות.המושג התפרצות ציטוקינים הופיע בפעם הראשונה בספרות הרפואית בשנת 1993 על ידי Ferrara (2).משערים שהתפרצות של ציטוקינים היתה אחראית לרבים ממקרי המוות במגיפה של השפעת ב-1918, שבה מתו מספר גדול חסר פרופורציה של אנשים צעירים (3). בהתפרצות של ה-SARS בהונג קונג בשנת 2003 היו גם כן צעירים רבים בין המתים. ניתן להסביר זאת על ידי מערכת חיסון בריאה ופעילה שמתפרצת ומזיקה לגוף. 

מקורות

1. Cytokine storm, Classification and external resources in: www.disessedatabase/ddb34296.html

2. Ferrara JL. Abhyankar S. Gilliland DG. 1993, Cytokine storm of graft versus host disease: a critical effector role for interleukin-1. Transplant Proc. 2: 1216-1217.

3. Osterholm AB. Michael T. 2005, Cecil Textbook of Medicine 21st ed. 

הצעות לטיפול בהתפרצות של ציטוקינים

צמחים אנטי אוקסידנטים, כגון, כורכום –Curcuma longa שהוא גם אנטי דלקתי יעיל

Cimicifuga racemosa שהוא צמח מר, מקרר ונוגד דלקת. הוא מפחית חום בדם, מוריד חום ומשכך כאב. ברפואה המסורתית השתמשו בו לטיפול במחלות שגרוניות, שיעול, אסתמה, נוירלגיה ושעלת. 

Eupatorium perfoliatum צמח מר, מקרר, מגביר הזעה, מוריד חום, ספסמוליטי בדרכי הנשימה.  נוהגים להשתמש בו לטיפול בשפעת, מחלות שגרוניות, הצטננות, להורדת חום ושיכוך כאב. 

Achillea millefolium צמח מר ומקרר. משתמשים בו להורדת חום, לשיכוך כאב לטיפול בשפעת. צמח נוגד דלקת ומשכך כאב.

Echinacea spp. צמח אנטי ויראלי מחזק ומאזן את מערכת החיסון

Sambucus nigra הוכח בכמה מחקרים כצמח אנטי ויראלי, נוגד וירוסים של שפעת, נוגד וירוס של שפעת העופות.

Lomatium dissectumLigusticum porterii – osha

Uncaria tomentosa

La pacho 

רוב החוקרים ממליצים על מניעת התפשטות המחלה לארצות אחרות. ממליצים להשתמש בצמחים אנטי ויראליים, להגביר את פעילות מערכת החיסון על ידי שימוש בצמחים אימונוסטימולנטים ובויטמין D, ללעוס Osha בטיסות. בזמנים שקיימת סכנה של התפשטות מחלה ויראלית זיהומית מומלץ להשתמש באופן קבוע, יום-יומי בצמחים אנטי מיקרוביאליים, כגון, אורגנו, תימוס, מרוה, פרחי סמבוק, פירות סמבוק, איזטיס, תויה ג'ינסנג אמריקאי, היפריקום.

אהבתם את המאמר?

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד