כורכום – Curcuma zedoaria

כורכום – Curcuma zedoaria

Curcuma zedoaria, a Hidden Ginger
מאת: ד"ר מינה פארן

השם בעברית: כורכום

השם באנגלית: White turmeric

משפחה: זנגביליים, Zingiberaceae

חלקי צמח בשימוש: קנה השורש

מקור השם כורכום בערבית. Kurkum משמעותו צבע צהוב. שם המין zedoaria בא משמו הערבי של הצמח jadwaar. מוצאו של הצמח מהיער הסוב -טרופי של הודו. הצמח מעדיף חצי צל  ולחות בינונית. הוא מגיע לגובה של 1מ'. הפרחים בצבע ורוד-סגול או בצבע צהוב.

השורש מגיע להבשלה בתוך שנתיים.

מרכיבים: פחמימות, שמן נדיף, מוצילג

ססקויטרפנים: curcumenone, curcumanolide A, curcumanolide B zederone, germacrone

פעילות: מר, קרמינטיבי, ממריץ זרימת דם, פותח חסימות של דם ושל אנרגיה, משכך כאב, נוגד הקאה, אסטרינג'נט

רפואה מסורתית: בהודו נוהגים לתת את הצמח לילדים קטנים. נותנים אותו בתערובת עם קנמון , פלפל ודבש, לטיפול בהצטננות. הכורכום הוא מרכיב מר בכמה תערובות לחיזוק והמרצת מערכת העיכול.

שימוש רפואי: טחול מוגדל, התנפחות גזים, עיכול איטי, דלקת בגרון.

שימוש חיצוני: מכינים משחה מהצמח ומורחים על פצעים במקרים שהפצע הזדהם, מגרגרים עם מירתח של הצמח במקרים של דלקת וכאב בגרון.

שימוש כמזון: קנה השורש והעלים אכילים.

משתמשים בשורש כתבלין למרות שהוא מר. השורש נותן צבע צהוב. 

מקורות:


 Brigitte Mars, www.brigittemars.com
נכתב בספר של Brigitte The Desktop Guide to Herbal Medicine     

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד