סטטינים בצמחים

סטטינים בצמחים

Modified by CombineZP
מאת: ד"ר מינה פארן

סטטינים בצמחים

צמחים רבים מכילים סטטינים, וניתן להעזר בהם כדי להוריד רמה של כולסטרול, טריגליצרידים, LDL ולהעלות רמה של HDL.

הסטטינים נפוצים  גם במזון, וניתן להעזר במזון ובתבלינים כדי למנוע עליה ברמת הסטטינים ולגרום לירידה ברמה שלהם.

תכנון נבון של התזונה והצמחים שאנחנו משתמשים בהם ימנע עלייה ברמת הכולסטרול והטריגליצרידים ויעזור להורדתם.

בנוסף לשימוש בצמחים המכילים סטטינים, חשוב להפחית את השימוש בסוכרים, להימנע משימוש בסוכרים מזוקקים, בפחמימות ריקות, כמו הקמח הלבן והמזוקק וכל מה שמייצרים ממנו, והמשקאות הממותקים והצבעוניים, שאינם מוסיפים לבריאות, אלא ההיפך הורסים אותה.

רשימת הסטטינים בצמחים היא חלקית בלבד, והיא לקוחה מההרבולוג האמריקאי James Duke.

שקדים, אבוקדו, סלק, שעועית שחורה, Nigella sativa,  פלפל שחור, אורז מלא, ברוקולי, דלעת, חרוב, אפונה, שוקולד מקקאו מרוכז, קינמון, פרי הקוקוס, כוסברה עלים וזרעים, זרעים של כמון, צמח ממשפחת הסוככיים מעכב את האנזים HMG-CoA-Reductase, אותו אנזים שמעכבים הסטטינים הרפואיים ושאחראי לייצור הכולסטרול,

חילבה- Fenugreek, זרעי פשתן, ג'נג'ר, שום, ענבים, אשכולית, תה ירוק, מורינגה מכונפת, כרוב הקייל, עדשים, שוש קירח, שמן חרדל, שיבולת שועל, בצל, תפוז, בוטנים, מנתה, פיסטוקים,

פרי עץ האלה, רימון, הזרעים של Plantago psyllium, מרווה רפואית, שומשום, זרעים של סויה, פירות של תמר הינדי, עלים של ריחן קדוש- Basilicum sanctum, שורש של כורכום, קליפת גזע ועלים של ערבה, גרגיר הנחלים- Watercress,

Wasabi.

ישנן אצות ופטריות המכילות סטטינים.

Modified by CombineZP

מקור התמונה

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד